LOOPBAANCOACHING

 

Als professioneel loopbaanadviseur kan ik een aantal loopbaaninstrumenten en technieken inzetten en interpreteren. Tijdens het traject kan ik iemand begeleiden in het keuzeproces. Mijn ervaring als Human Resources adviseur zie ik als een grote toegevoegde waarde.
Mijn ervaring als coach & counseling biedt voor velen een betrouwbaar en veilig persoon om over loopbaanvragen te praten en kan ertoe bijdragen dat eventuele belemmeringen of nare ervaringen als onderdeel van het loopbaantraject kunnen worden meegenomen.

 

Hoe gaat een loopbaantraject ongeveer in zijn werk:

 

  • Bewustwording wie je nu eigenlijk bent en wat je kunt en wilt.
  • Bronnen kunnen zijn een levensloop, het functioneren in huidige functie, kwaliteiten en belemmeringen, testen;
  • Vervolgens ordenen we en maken we een samenvatting van persoonskenmerken, favoriete beroepsactiviteiten;
  • Onder begeleiding vorm je een mening en maak je keuzes van een mogelijke nieuwe functie/beroep en maken we een actieplan met mogelijk verdere ontwikkeling.
  • Indien gewenst kunnen sollicitaties, sollicitatiegesprekken of begeleiding “on the job” onderdeel uitmaken van het traject.


Afhankelijk van een loopbaanvraag zal vooraf worden ingeschat hoeveel gesprekken er nodig zijn. Uiteraard kan hier gedurende het gehele traject van worden afgeweken,  het blijft natuurlijk altijd maatwerk.